Elektronische Gastest


Met trots delen wij u mee dat wij, als allereerste bedrijf in Nederland, zijn overgegaan op een vol-automatisch gas-test apparaat.Sinds 4 april 2015 kunt u bij ons terecht voor de elektronische gaskeuring welke wij uitvoeren met de ‘Leak Check Pro’.

Deze gaskeuring houdt in dat het gehele systeem middels de Leak Check Pro onder druk wordt gezet en dat na verloop van enkele minuten een testrapport geprint wordt waarop alle gegevens zijn afgedrukt.
De apparatuur voldoet aan de hoogste eisen van nauwkeurigheid en geeft exact aan of er iets aan het systeem van uw caravan of camper mankeert. Uiteraard worden eventuele onvolkomenheden meteen of op afspraak gerepareerd of vervangen.
Waarna wij de test opnieuw uitvoeren om er zeker van te zijn dat alles goedgekeurd is.

Deze gaskeuring kan optioneel worden bijgeboekt bij een BOVAG onderhoudsbeurt maar wij kunnen deze ook los voor u uitvoeren.

Verplicht in bepaalde landen.

Steeds meer beheerders van campings vragen niet alleen hun Duitse gasten, maar ook anderen naar het overleggen van dit logboek alvorens zij tot de camping worden toegelaten. Niet-Duitse eigenaren van caravans of kampeerauto’s kunnen dit logboek doorgaans niet overleggen, eenvoudigweg omdat deze keuringen niet in andere landen worden uitgevoerd. Menige bezitter van een caravan of kampeerauto heeft hiervan vorig jaar al mogen ervaren wat de consequentie van het ontberen van het logboek kan zijn: geen logboek, geen plaats! In toenemende mate kiezen campingbeheerders in Duitsland ervoor om recreanten te weigeren, omdat zij niet de verantwoording op zich willen nemen voor de gevolgen van eventuele ongelukken. De campingbeheerder is immers aansprakelijk voor de veiligheid en het houden van toezicht hierop op zijn eigen terrein. Sinds kort doen er ook geruchten dat er op campings in o.a. Italië, Zwitserland en Oostenrijk ook naar logboeken van gaskeuringen gevraagd kan worden.

Voor meer informatie neem dan contact met ons op.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

‘Uw vakantie begint bij ons’

 Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.