Vochtkeuring


Vocht is onbetwist de grootse vijand van de caravan.
Als vocht kan indringen in de vloer, de wanden of het dak van de caravan
kan dit tot verrotting van houten delen leiden. Een flinke schade kan het gevolg zijn. Om dit te voorkomen kunt u het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren. Caravanfabrikanten nemen op dit punt ook geen risico. Ter behoud van de waterdichtheidgarantie eisen zij van de koper dat deze zijn caravan jaarlijks op vochtinwerking laat controleren.

Bij deze meting wordt op meer dan 30 punten gecontroleerd.
Van elk gemeten punt wordt in het rapport de waarde aangetekend.
Deze waarde is Groen, Oranje of Rood. Indien een punt niet gemeten kan worden (door bijvoorbeeld bagage die de meting verhinderd) wordt dit ook in het rapport vermeld. In de bovenstaande plattegrond zijn de meetpunten ingetekend.

Het beste moment voor een vochtmeting

Voor een caravan of camper die het hele jaar buiten wordt gestald maakt het niet uit wanneer je de vochtmeting laat uitvoeren. Heeft uw reismiddel in een droge, overdekte stalling overwinterd, dan is het wellicht beter om de vochtmeting in het najaar uit te laten voeren. Als u dit combineert met een onderhoudsbeurt gaat de caravan tip top de stalling in en is hij in het voorjaar direct klaar voor gebruik.

 

Tip: Als u de caravan aanbiedt voor een vochtcontrole zorgt u er dan alstublieft voor dat alle banken en kasten leeg zijn. Wij kunnen geen metingen verrichten als de toegang hiervoor verhinderd is door bagage en dergelijke.

Na afloop van de meting ontvangt u het ingevulde BOVAG rapport.Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.