Vloerinjectie


Een mankement dat bij veel caravans ontstaat is een zachte, verende vloer.
Dit gebeurt wanneer de verschillende lagen van de caravanvloer van elkaar los laten. In het algemeen bestaat een caravanvloer uit drie lagen: een boven- en onderlaag met daartussen isolatiemateriaal, deze zijn met elkaar verlijmd.
Wanneer er echter veel overheen gelopen wordt, kan deze lijm loslaten.
De meest voorkomende plaats voor het ontstaan van een zachte vloer is dan ook voor het aanrecht.
Het isolatiemateriaal zal bij een verende vloer ingedeukt raken, waardoor lege ruimtes ontstaan. In het ergste geval kan hierdoor de boven- of onderlaag scheuren, waardoor de gehele vloer vervangen moet worden.

Zo erg hoeft het natuurlijk niet te worden, een verende vloer is iets wat wij veel tegenkomen.
Wij zijn dan ook gespecialiseerd in het repareren van dit mankement, dit doen wij door epoxyschuim van onderaf te injecteren.

  • Voordat wij beginnen leggen wij platen in de caravan op de vloer, deze platen worden door middel van gewichten verzwaard. Hierdoor wordt de vloer egaal aangedrukt, waardoor er geen hobbels in de vloer ontstaan.
  • Hierna boren gaten in de bodemplaat tot aan de bovenplaat, dit gebeurd om de 10 cm in het gedeelte dat veert.
  • Deze gaten worden gevuld met een speciaal 2 componenten epoxyschuim. Dit schuim neemt 5x in volume toe en vult zo dus de open ruimtes in het isolatiemateriaal op. Het overtollige schuim wordt weer door de gaten naar buiten geperst.
  • Als het schuim volledig is uitgehard kunnen wij de onderzijde van de caravan weer glad maken en opnieuw coaten, waardoor de vloer weer waterdicht wordt.

vloerinjectie

De prijs voor het injecteren van de vloer wordt per m2 berekend.
U kunt het beste de verende vloer zo snel mogelijk laten repareren, dit omdat het zachte gedeelte geleidelijk aan steeds groter wordt en zo dus ook de kosten voor de reparatie.

Informeer bij ons voor de actuele prijzen.Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.