Reservewiel houders


Bij aflevering van een nieuwe caravan wordt het reservewiel vaak in de disselbak geplaatst. Tenminste als dit reservewiel er meteen wordt bijbesteld, want vreemd genoeg behoort dit onmisbare onderdeel nog steeds niet tot de standaarduitrusting van een nieuwe caravan.

in de disselbak:

Een reservewiel in de disselkast neemt de nodige bergruimte in beslag.
Deze bergruimte word veel gebruikt voor electrakabels, watertanken, kaplaarzen, tennisrackets en dergelijke.
Het plaatsen van een reservewiel in de disselkast laat ook de kogeldruk flink stijgen. Om aan deze nadelen het hoofd te bieden kunt u een reservewielhouder onder de caravan laten monteren. Door het lage zwaartepunt van het reservewiel bij plaatsing achter de as wordt ook de stabiliteit van de caravan bevorderd.

reservewielhouderes1

AL-KO reservewielhouder:

De meeste caravans staan op een chassis van AL-KO of BPW.
De standaard reservewielhouder van AL-KO wordt direct achter de as geplaatst.
De houder is licht van gewicht en uitgevoerd in gegalvaniseerd staal, hetgeen roesten voorkomt.

reservewielhouderes2

De eenmaal gemonteerde houder kan in pechgevallen of bij periodieke controles via de telescooparmen eenvoudig worden uitgetrokken, zodat het reservewiel bereikbaar wordt.
Omdat de houder naar een kant toe telescopisch is, word de houder zo bevestigd dat deze aan de bermzijde moet worden uitgetrokken.
Bij een lekke band kan het voorkomen dat de houder niet ver genoeg naar buiten kan worden getrokken omdat het chassis van de caravan door de lekke band lager bij de grond staat.
Door de caravan op te krikken kan echter ruimte worden gemaakt.

Erg handig is de krik die AL-KO levert en welke met een beugels is vast te zetten aan de reservewielhouder.
Bij het opkrikken vindt deze krik steun in de speciale krikhouders die aan het chassis worden gemonteerd.

reservewielhouderes3

Universele reservewielhouders:

De reservewielhouder is in verschillende maten verkrijgbaar, waarbij de afstand tussen de chassislangsdragers en de breedte van de band bepalend zijn voor de juiste maat.
Omdat niet elke caravan op een AL-KO chassis staat zijn er ook universele reservewielhouders verkrijgbaar.
Voor de juiste maatvoering en persoonlijk advies kunt u daarom het beste met ons contact opnemen.Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.