Asrevisie


Als u schade heeft aan uw caravan as, de asrubbers versleten zijn, of als de as-arm krom is, dan kunt u voor het reviseren van de as gaan.
Een caravan kan 2 soorten assen hebben, namelijk:

Een rubber geveerde caravan as

Deze bestaat uit een koker met daarin rubber strengen.
Deze strengen raken door de jaren heen uitgedroogd en hierdoor verliest de as zijn verende werking.
Het gevolg is dat de caravan niet of onvoldoende veert en daardoor worden alle oneffenheden in het wegdek opgevangen door de opbouw, wat ernstige schade aan de constructie tot gevolg heeft.
De vering van deze assen is onderhoudsvrij, maar jaarlijkse controle is zeker bij oudere assen ten zeerste aan te bevelen.

Door schade van buitenaf kan een as getordeerd raken.

Voorbeelden van oorzaken hiervan zijn een kuil in de weg, een stoeprandje of de binnenbocht op een rotonde.
Ook een kromme as-arm kan problemen veroorzaken.

rubbergeveerde as

Een staalgeveerde caravan as

Deze bestaat uit een rond buitenhuis met daarin een veerstalen staaf.
Door het torderen van deze staaf ontstaat de verende werking van de as.
De uitwendige zwenkarmen bewegen binnen twee nylon bussen.
Deze bussen zijn aan slijtage onderhevig en moeten jaarlijks onderhouden worden en bij teveel slijtage dienen deze vervangen te worden.
Ook komt het regelmatig voor dat de delen waaruit de staaf is opgebouwd los raken van elkaar, of zelfs dat deze staaf breekt.
Staalgeveerde assen dienen jaarlijks onderhouden te worden om gebrek aan smering te voorkomen, met onnodige slijtage tot gevolg.

staalgeveerde as

Voor meer informatie en prijzen van as revisie neemt u dan contact met ons op of kom langs.Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.